20160302101019_hosszu_katinka_forbes_magyarorszag_642x369_cover

Újabb lista élén végzett Hosszú Katinka

A Forbes magazin világszerte híres a listáiról, melyek a leggazdagabb személyeket veszi sorra. Legfrissebb összeállításukban a magyar sportolókat rangsorolták. Ahogy az várható volt, a magyar úszók ebből a szempontból verik a fociból élő társaikat.

Senki nem veszélyeztette Katinka első helyét

Az újság márciusi számában megtekinthetjük a 25 legértékesebb magyar sportolóról készített listát. Az immár harmadszor összeállított rangsorban a Magyar Úszószövetséggel fennálló konfliktusa nem befolyásolta az első helyen álló Hosszú Katinka pozícióját, hiszen a lista összeállításakor a 2015-ös sportteljesítményeket és pénztermelő képességet vizsgálták.

A tavalyi évben Hosszúnak kétmillió dollárt sikerült “összeúsznia”, emellett öt világbajnoki címmel is büszkélkedik, valamint másodjára nyerte el a világ legjobb úszónőjének járó díjat. A Forbes interjút kért az úszónőtől, aki el is vállalta volna azt, ám amikor kiderült hogy a magazin a szövetségről is kérdezte volna, inkább lemondta azt.

Dzsuzsdák és Gyurta az első tízben

A mezőny további részébe is jól teljesítettek az úszok, hiszen Gyurta Dániel a hetedik, Jakabos Zsuzsanna pedig a nyolcadik helyen végzett. A futballisták között csak Dzsudzsák Balázs került be az első tízbe, annak ellenére, hogy a magyar válogatott tavaly fontos és sikeres évet zárt, hiszen 1972 óta először jutott ki a válogatott az EB-re.

A listán a focisták mellett kézilabdázók, női teniszezők és férfi vízilabdázók is helyet kaptak. A teljes rangsor a szerdán megjelenő Forbes magazinban olvasható. A lapszám címoldalán a budai várban éttermet nyitó Jamie Oliver és magyar társa, Zsidai Zoltán Roy látható, akik közös interjút adtak a magazinnak.